Eftersom jag så gärna har med mig kameran när jag är ledig och ute på upptäcktsfärder i skogen eller vid havet så provar jag ut olika alternativ för att just visa bilder på en hemsida. Det går att visa bilder som redan ligger ute i cyberrymden redan på olika sajter eller på personlig server. Alternativen är många. En fotosajt som jag tycker är väldigt bra är till exempel Flickr. Sedan finns fler med olika fördelar. Till exempel Instagram och Google+.


Flickr är den absolut bästa och hör till de äldsta. Du kan visa bilder därifrån och dela med dig på många olika sätt.
Instagram har funnits i några år och där hamnar bilder tagna när man själv eller andra är på språng. Det är lätt att dela, även på websidor och blir automatiskt uppdaterat med nya bilder hela tiden. Här kommunicerar man med andra människor genom bilder och inte ord.
Google har flera olika lagringsvarianter. I stort sett allt ens digitala liv kan man ju samla där om man så vill. Deras fototjänst Picasa är hopslagen med Google+ och dessutom är deras webutrymme google drive integrerad där man kan lagra alla sorters filer och naturligtvis bilder.
På min hemsida finns än så länge två fotoalbum. Det ena finns på iCloud som är Apples tjänst och det andra ligger på mitt eget webbutrymme, fituna.se.
  • Kärt besök vid Lucia

    Open or Close
    En dag i december, på Lucia närmare bestämt, så kom några av mina älskade barn och hälsade på mig. Det blev ett kort besök då mycket skulle upplevas. Vi hann massor och gästerna frös. Medeltidsdagarna i Visby var nog det som lockade mest men stormen som drog förbi tog lite udden av den upplevelsen. Vind och hav hann vi med och det var nog viktigast. Vi besökte Jungfrun. Här är bilderna från dagen i december.
  • Vardagen på ön

    Open or Close
    Efter att ha halkat på ett bananskal i livet igen så hamnade jag på Gotland med arbete och vardag. Helt underbart att få upptäcka denna fina ö under höst, vinter och så småningom, vår!